"Съдебната реформа не е завършена. Прибързаните акции на прокуратурата са опит на главния прокурор да се хареса на новата власт. Задава се ляво управление. Какво беше това привикване на всички министри да дават отчет в Националната следствена служба?".

Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред бТВ. Той коментира и мандата на президента Росен Плевнелиев.

"Плевнелиев беше поредният неуспешен президент на България. Надали ще има нещо, с което хората да запомнят Плевнелиев. Президентската институция няма такива правомощия. Имахме слаб президент. Беше зависим от "Протестна мрежа", Прокопиев и кръга "Капитал". Някой се изпуска и казва истината, да не се правим, че не я забелязваме", каза Симеонов.

Той упрекна Плевнелиев в сервилност към Турция и "свенливост по отношение на пряката намеса на страната във вътрешните работи на България".

"Не бих се гордял много с тези служебни правителства, които назначи. Едното увеличи цената на тока", каза още Симеонов.

Той обаче призна, че при последната политическа криза президентът се е държал най-адекватно и се е опитвал до последно да бъде съставено правителство.

"Плевнелиев не е най-слабият президент до момента. Дъното продължва да го държи Първанов. Плевнелиев беше по-адекватен и по-добър от Първанов", обобщи Симеонов.

Според него в ГЕРБ има изхабяване - както на личности, така и на партията. Симеонов не каза нищо конкретно за възможна коалиция с БСП след изборите, но не я изключи.

"Ще подкрепяме всички, които работят за доброто на България. Никакво ДПС, никакъв ДОСТ. Не изключваме нищо. Важното е да свършим нещо за България".

Това обясни Симеонов.