"Първата двойка на Румен Радев му я писахме ние."

Така лидерът на НФСБ и съпредседател на "Обединени патриоти" Валери Симеонов оцени речта на Румен Радев след клетвата му като президент в парламента вчера. Радев разгневи депутатите след провокации от зала, като отсече - "Имате 1 седмица".

"Почувствах се унизен, както и моите колеги, от Румен Радев. Почувствах се отвратително. Някакъв човек току-що влиза в политиката да ни подхвърля, че ни остава още една седмица. Той има ли представа, колко трудно е, когато имаше една шепа хора да прокараме закони? Този човек знае ли, че някои хора получиха инсулти? С какво самочувствие този човек, който е от няколко дни политиката, ще се отнася по този начин? Това е парламентарна република и това е най-висшият орган", каза още Симеонов.

Според него това е "елементарно, първосигнално мислене". И отбеляза, че Радев смята президенството за състояние, а не дълг.

"Ще му дадем тези 100 дни, за да видим дали ще започне да решава тежките проблеми, които изреди. Все едно прочете една статия на в. „Работническо дело“", каза още лидерът на патриотите.

Според него парламентът е свършил много повече от предишните и че са постигнати добри резултати.

"Ходи като принц с една висока жена под ръка, а зад него ситне отзад вицепрезидентът Илияна Йотова. В стаята на Цецка Цачева пак влезе с тази жена", коментира още Симеонов.

Той подчерта, че Радев е изброявал проблеми, които всички ги знаят много добре.

Симеонов заяви готовност да продължи коалицията "Обединени патриоти" с ВМРО и "Атака", които ще преговарят и с други политически сили. И припомни, че патриотите са изместили ДПС на президентския вот.