Председателят на Народното събрание Цецка Цачева свиква извънредно заседание на парламента на 24 януари 2017 г., вторник, от 12.00 часа. Разпореждането за свикване на заседанието е на основание чл. 78, т. 2 от Конституцията и чл. 44, ал. 2 и 3 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

В дневния ред са включени второ четене на законопрект за концесиите, второ четене на промени в Закона за правната помощ, второ четене на промени в Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража, второ четене на промени в Закона за устройство на територията, второ четене на промени в Закона за държавната собственост, второ четене на промени в Гражданския процесуален кодекс и второ четене на промени в Закона за задълженията и договорите.

В края на миналата седмица депутати от Реформаторския блок, Патриотичния фронт, "БСП лява България", АБВ, "БДЦ - Народен съюз", "Атака" внесоха 50 подписа за извънредно заседание.утре. Те се аргументираха, че провеждането на извънредно заседание е наложително поради необходимостта парламентът да довърши важни законопроекти, както и с оглед на изявлението на президента Румен Радев при полагането на клетва пред 43-тото НС, че народните представители имат още една седмица. Според Конституцията извънредно заседание може да се свиква по искане на една пета от депутатите   - при 48 събрани подписа.