Състоянието на язовирите и "управлението на климата" покрай обвиненията на БСП към властта, че язовирите са източени, е била тема на заседанието на последното заседание на Министерския съвет с премиер Бойко Борисов. Това става ясно от стенограма, публикувана днес. Темата повдига вицепремиерът Томислав Дончев, който нарочно пита екоминистърката Ивелина Василева. Тя от своя страна отговаря: 

"Имам чувството, че живеем в театър на абсурда през последните няколко дни. До вчера имаше въпроси дали ще прелеят язовирите, днес чувам от БСП, че са източени и са под мъртвия обем. Нито едно от двете неща не е вярно".

И дава справка в числа за валежите и обемите вода във водоемите, очакваното напролет снеготопене. Изводът:

"В заключение, към настоящия момент и през следващите месеци е гарантирано водоснабдяването на населените места и напояването от тези язовири. "

Регионалната министърка Лиляна Павлова взима думата:

"Язовирите напролет ще се напълнят и те (БСП - б.р.) ще твърдят, че те са ги напълнили, вероятно с кофички, защото чакаме сериозно снеготопене и наистина наливане на язовири".

Последен думата взима Бойко Борисов. И въпреки че само преди три дни посланието му към актива на ГЕРБ беше "на всяка лъжа на БСП - отговаряйте с пресконференция да ги оборвате", днес ясно е размислил за страгетията.

Нещо повече - казва, че на БСП не е нужно да се обяснява, защото няма кой да разбере. Ако започнат да ги разбират в левицата, това ще е лошо:

"Колеги, отнемаме доста от времето си да се занимаваме с празнодумство. Това е политиката, която са си приели да водят – да плашат хората.

Ние много работи не сме забравили, ако трябва, ще се напомнят, но надали това е същността на политиката. Хората очакват от нас да кажем какво ще се надгради в тази държава, какво по-добре ще стане, как ще преборим тези проблеми, които има, за да живеят всички по-добре.

Това ги интересува хората. Насочете се и обяснявайте на тях, а не на БСП. Там няма кой да ви разбере. И не е нужно. Почнат ли те да ви разбират, това е лошо. Обърнете се и обяснявайте на хората.