"Реал" (Мадрид) отпадна от турнира за Кралската купа на Испания и се прости с надеждата да спечели всички отличия, за които води битка през тази година. 

В реванш от четвъртфиналите на втората по важност надпревара в страната си "белите" направиха 2:2 на терена на "Селта" (Виго) и са елиминирани с общ резултат 3:4. Решаваща се оказа победата на "Селта" с 2:1 на "Сантяго Бернабеу".

Мадридчани натиснаха още в началото на срещата в търсене на ранен гол, който да смути домакините. В 26-ата минута Кристиано Роналдо бе споходен от малшанс. Той стреля с глава след центриране на Иско, топката срещна напречната греда, а при добавката на №7 кълбото се отби и в лявия стълб.

Интересни ситуации имаше и пред двете врати, а в 44-тата Данило си отбеляза автогол и "Селта" поведе.

"Реал" върна интригата в 62-рата минута, когато Кристиано Роналдо изравни от пряк свободен удар. Малко след това Серхио Рамос от няколко метра от голлинията изтърва да изравни резултата от двете срещи.

"Лос Меренгес" продължиха да са по-активни, но гол отново падна в тяхната врата - в 85-ата минута Дани Вас вдигна на крака феновете на "Селта". Все пак краят бе драматичен. Лукас Васкес изравни в 90-ата минута, но в продължението на двубоя не се стигна до нищо опасно и "Селта" изхвърли "Реал".

За полуфиналите вече се класираха "Атлетико" (Мадрид) и "Алавес", а тази вечер "Барселона" приема "Реал" (Сосиедад), след като спечели с 1:0 в първата среща.