Бизнесменът Веселин Марешки, който от скоро е лидер на партия "Воля" заяви пред бТВ, че в следващото правителство ще поиска за своята партия само един ресор.

"Напълно възможни са всички коалиционни партньори. Коалицията ще бъде формален инструмент, ако се налага. Ще отделим един ресор, ще покажем реални действия, да се докажем в един сектор, тогава вече ще поискаме цялата власт", обясни Марешки.

Той каза, че няма претенции дали партията му ще управлява икономиката, здравеопазването, енергетиката или някое друго министерство. Марешки обаче е убеден, че неговата партия ще има по-добър резултат от БСП.

"Няма да чакаме покани от тях. Ние ще каним", заяви самоуверено Марешки.

Той каза, че нямал амбиции в политиката, а хората са го поискали заради ниските цени на горивата.

"Какво каза Корнелия Нинова? Две загубени години, безпринципни съюзи. Това е същото за предните 2 години. 27 години едни и същи се въртят. Губим 27 години, не 2. И ние сега трябва, защото не харесваме ГЕРБ да върнем БСП на власт. Не знам с какво лице тези хора се явяват пред избирателите, след като знаем техните качества", каза Марешки.

По повод проверките, които започнаха срещу него той заяви:

"Картелът е толкова силен, че може да насъска цялата държава".

Марешки разказа и за своя модел за управление. Според него "прагматиците, професионалистите, истинските патриоти ще изгонят некадърниците"

"Хората виждат, че ние си говорим от един език. Преди да стана малък бизнесмен съм бил беден студент, Минал съм по целия път", каза Марешки.

И каза, знае за всичко, което се случва на всички бизнесмени - 20-30% рекет при обществени поръчки и т.н. Според Марешки е възможно на следващите парламентарни избори 2 млн. души да поискат да скъсат със системата, както са го направили на президентския вот.

"На тези избори имаме хора от статуквото и хора, които не са били никога във власта. Тези хора идват от недрата, от долу, от реалния живот. Те знаят проблемите, знаят и решенията", заяви Марешки.