"Много е рано да се говори за сваляне на санкциите срещу Русия", заяви във Вашингтон на съвместна пресконференция с Тереза Мей американският президент Доналд Тръмп.

Изявлението дойде след като днес цял ден се спекулираше с информация, че милиардерът вече бил подготвил указа за отмяна на наказанията срещу Кремъл. Дори негова съветничка косвено потвърди изтеклата информация, като отбеляза, че в Белия дом обмислят премахването на санкциите.

"Ние по принцип искаме да имаме добри отошения с всички страни. Това едва ли ще ни се отдаде. Но ако имаме отлични отношения с Русия и Китай - това ще го подкрепям", добави президентът.

"За Путин и Русия все още нищо не мога да кажа - добро или лошо или каквото и да било. Още не познавам този господин. Надявам се да имаме фантастични отношения с него. Това е възможно, но е възможно и това да не се получи", изтъкна Тръмп.

В събота президентите Доналд Тръмп и Владимир Путин ще проведат телефонен разговор.

Милиардерът и британската премиерка Тереза Мей потвърдиха ангажиментите си към НАТО 100 процента. Независимо, че скоро Тръмп нарече Алианса стара изхабена г.

И двете страни ще работят за тесни търговски отношения. Мей обяви, че американският президент е приел покана от кралица Елизабет II да посети Великобритания.