Пострадалият по време на снимки на седмите "Междузвездни войни" Харисън Форд стисна зъби и остава на терен, за да не провали графика на филма. Знаменитият Хан Соло ще претърпи операция на счупения крак и ще се върне с гипса на снимачната площадка, съобщи The Daily Telegraph.

В момента 71-годишният актьор лежи в клиника в Оксфорд с фрактура на глезена, след като врата на космически кораб падна върху крака му по време на екшън сцена миналия четвъртък. Според лекарите в костта му ще бъде имплантирана метална пластина, прикрепена с винтове. Продуцентите от компанията Lucasfilm обещават, че снимките продължават без прекъсване, като заради гипса Хан Соло ще бъде в кадър само от кръста нагоре, докато не се възстанови напълно.

Напомняме, че мистър Форд получи травмата на снимачната площадка в Pinewood Studios край Лондон. Върху крака на капитана на "Хилядолетния сокол" падна врата на чужд звездолет. Хеликоптер на местната "Бърза помощ" го транспортира веднага в едно от най-добрите медицински заведения в света - оксфордската болница "Джон Радклиф".

Седмият епизод на "Междузвездни войни", в който освен Харисън Форд, участват също Кери Фишър и Марк Хамил, ще бъде първият филм от франчайза, сниман, след като правата върху него купи компанията Walt Disney, която обаче има намерение не само да снима продължението, а и два отделни филма за Вселената, из която продължават "Междузвездни войни".