Още в първия си пълен ден като служебен земеделски министър на проф. Христо Бозуков му се наложи да гледа протести от кабинета си на бул. "Христо Ботев" в центъра на София. Нещо повече - недоволни фермери разляха мляко пред главния вход на министерството с пожелание към новото правителство:

"Да им върви по мляко!”

Животновъдите разливаха точно по 70 литра мляко - колкото занапред трябва да доказват, че са предали, за да получат субсидия.

Представителите на различните браншови организации се събраха днес пред сградата на ведомството, за да изразят несъгласието си с готвените промени в наредбата за директни плащания в бранша. Стопаните са против публикуваните за обществено обсъждане предложения на земеделското министерство за плащания на животно. Според новите критерии в стопанството трябва да има поне 50 овце майки или 20 кози майки, за да може фермерът да получи субсидия. Досега такова изискване нямаше.

Протестиращите поискаха оставката на всички, които са писали измененията в наредбата, и по-точно на директорите на животновъдни дирекции в агроведомството. И призоваха да се консумират българско мляко и млечни продукти, а не вносни.

Земеделският министър излезе за кратко при овцевъдите и обяви, че е готов да преразгледа спорната наредба, която доведе до напрежението. След като ги упрекна, че не са поискали разговор и не са го предупредили за демонстрацията, проф. Христо Бозуков покани техни представители в министерството.

Министърът все пак призна пред журналисти, че основания за протеста има и че той ще работи за промяна в правилата, които създават изкуствено напрежение в сектора.

Също днес служители на летище София, предимно отговарящи за чистотата, протестираха пред сградата на Президентството срещу предстоящото отдаване на концесия на обекта. Според тях страната ще загуби повече, отколкото ще спечели, ако аерогарата отиде в частни ръце. Те се страхуват, че ще останат без работа след идването на концесионера.

Протести срещу концесията имаше и пред лятото на 2016 г., след като правителството "Борисов 2" стартира процедурата.

Протестиращите срещу концесията на летище София. Снимка БГНЕС