"Факт е, че хората искат десноцентристко управление. Реформаторският блок е част от формулата да се състави десноцентристко управление при определени условия."

Това заяви пред бТВ лидерът на ДБГ Меглена Кунева. Тя отказа да коментира изявлението на лидера на ДСБ Радан Кънев, че Реформаторският блок е килер на ГЕРБ, а бившите министри на Сергей Станишев и Бойко Борисов се борят да запазят креслата си.

"Ако мислите, че сме дошли да коментираме личните си преживявания... Няма да ме изкушите да разговарям през обиди. Ако не беше министърът на отбраната, нямаше толкова отчетливо да се вдигнат парите за отбрана. Аз нямам друг начин да убедя десния избирател, освен да кажа какво правим. Ако не беше РБ, по отношение на образованието учителят нямаше да застане в центъра на вниманието. Разследването на КТБ нямаше да стане факт. По тези теми Реформаторският блок е работил настойчиво", заяви Кунева.

Според нея една от причините да се разпадне 43-тото народното събрание е неприемането на закона за борба с корупцията, иницииран от нейния екип.

"Без закон за антикорупцията по високите етажи ние няма да влезем в коалиция", заяви Кунева.

Според нея в интерес на страната е тя по-бързо да излъчи еврокомисар.

"Борисов правилно взе решение да отложи номинацията, беше в оставка. Няма случай да има празно място на комисар", каза Кунева.