Софийска градска прокуратура е образувала незабавна проверка по сигнал, подаден по-рано днес от "Нова република". Това обясни на брифинг говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова. Според жалбоподателите има данни за извършено престъпление в интервюто, което зам.-председателката на ЦИК Мария Мусорлиева даде по бТВ вчера. В него Мусорлиева изразява съмнения как случаите, които касаят ЦИК, се падат при един и същ съдия във ВАС. Освен това тя беше заявила, че прокуратурата е "адвокат" на една от страните по делото за референдума на Слави Трифонов.

"Ще разпитаме тази госпожа с каква информация разполага, че има проблем със случайното разпределение на делата във ВАС", каза Арнаудова.

Освен това тя категорично подчерта:

"Твърдението на тази госпожа в една от медиите, че прокуратурата е станата адвокат на една от страните за рефендума, не отговаря на истината".

Аранудова припомни, че в делото във ВАС онзи ден прокуратрата е подкрепяла, че жалбата на екипа на Слави е основателна, но с различни аргументи от тези на шоумена и екипа му.