"Целево се бие по ГЕРБ, за да се осигури максимално медийната подкрепа. От 1000 санирани блокове намериха един, че е прокапал, ама покажете какъв беше скапан тоя блок и какъв е сега".

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Пловдив, където представи управленската програма на партията.

Той призова местната структура да бъде единна, защото "това име съм го създавал".

"Сега Нинова ще ни прави ревизия. Искам да се прави всеки ден на всеки. От 1000 санирани блокове намериха един, че е прокапал, ама покажете какъв беше скапан тоя блок и какъв е сега. Каква беше магистрала "Тракия" и каква е сега? Какви бяха мостовете, че се изтрепа народът по тях? Това, което сме направили никой не го направи преди нас. То е съизмеримо с най-доброто строителство, което е имало. Като разкрихме тунела на "Витиня", другарите, защото едно момче се осакати там, под мазилката бяха сложили торби от цимент", каза още Борисов.

Според лидера на ГЕРБ проблемът с мигрантите у нас е решен изцяло, защото в България иам най-малко мигранти от целия ЕС.

"Вижте в Гърция какво става, в Унгария при Виктор Орбан, моя другар, има 30 000. При нас армията, полицията – 320 млн. Дойдох, победих и в Братислава беше ключовото заседание. Вече и Европа узря, че само през КПП-та има право да влиза чужденец. Сега укрепваме с тези 320 млн. нови автомобили, термокамери, цялата ограда се наблюдава с видеонаблюдение, всичко. Винаги съм казвал, че с патриотите работихме съвместно и заедно и тяхната подкрепа действително вършеше работа", каза Борисов.

ГЕРБ все пак си поемал отговорността за грешките, които е направил.

Борисов отново изтъкна образованието като основен приоритет на ГЕРБ.

"Най-важното, ако погледнем и нашите възрожденци, се оказва образованието. Трябва да сме по-умни, по образовани, квалифицирани, конкурентоспособни", заяви Борисов.

Той изтъкна, че за един мандат от 4 години могат да се изведат максимум 3-4 приоритета, зависещи от бюджета. Според Борисов приоритетите на ГЕРБ са били едни, вече са направени, а сега обществото иска да види още.

Лидерът на ГЕРБ коментира и изборната загуба на ГЕРБ. Според него тези избори не са загубени от БСП.

"Това ми е един от проблемите – не знам от кой ги загубихме. Още не се знае кой предложи Радев", каза Борисов.

И допълни:

"Един ден БСП не носят отговорност за служебното правителство, един ден те са спечели изборите. Имат раздвоение на личността".

Според Борисов в служебното правителство БСП е под прикритие.

"Добре че спряхме Драго Стойнев да не подпише и за АЕЦ "Козлодуй". Спряхме го. Това много бързо се забравя. Ако тези 2,5 млрд., които платихме 2016 г., не ги плащаме за американските и руските централи, ето ви 2,5 млрд. повече за учителите. 2017 г. при тази събираемост, ние си ги имаме парите. Чухме от БСП на конгреса само обещания, но те стъпват на нашата събираемост. Трябва да сме като войска – да стоим на поста си, и ако ни поискат, да дадем отбой. Народът иска друго. По-демократични от ГЕРБ няма", заяви Борисов.

Спореф него цифрите безпощадно подкрепят политиката на ГЕРБ.

Борисов остро разкритикува местната структура в Пловдив.

"Мислех си, че с вашата работа, труд и отговорност, след възможностите, които има в местната власт, като европейска столица на културата, Пловдив дори не ми е влизал в мисълта, че може да ми създаде проблеми. На фона на действително тежкото състояние в Северна България. От едната ви страна "Тракия", от другата "Марица". В моето съзнание стоеше въпросът, че трябва да се заделят пари за Околовръстното на Пловдив. Всичко, което е поискано целево, е дадено за тоя град. Благодарение на партийната организация, се замисляме дали ще спечелим избори. При положение, че преди нас тоя град беше разграбен. Всичко ценно беше разграбено до едно", каза Борисов.

И продължи:

"Защо ми го причинявате това? Едни се оправдават с Цветанов, други с мен. За нито едно нещо не е питано нагоре. Много пъти съм ви казвал, по-голям враг на ГЕРБ от себе си, няма".