Американският президент Доналд Тръмп за пореден път нападна медиите, предаде АП.

Сега той ги обвини, че не отразяват както трябва екстремистките нападения.

"Медиите не обръщат достатъчно внимание на екстремистки атаки като тези в Сан Бернардино, Калифорния, в Бостън или в Париж", каза Тръмп в реч в Централното командване на САЩ във Флорида.

И продължи:

"Радикалните ислямски терористи са решени да нанасят удари в нашата земя. Стигнали сме дотам, че дори не се съобщава за това. А в доста случаи много, много непочтеният печат дори не иска да пише. Те си имат причини и вие сте наясно с това.

По-късно прессекретарят на Белия дом Шон Спайсър уточни, че според президента протестите се преувеличават, а нападение или осуетено нападение не се отразява по същия начин.

Тази сутрин Белият дом публикува списък на 78 нападения, които според него са извършени или вдъхновени от "Даеш" ("Ислямска държава") и на които медиите не са отделили достатъчно внимание. Изненадващо сред тях попадна атаката в Ница на 14 юли 2016 г., взела 86 жертви.

Отделно Доналд Тръмп отправи за пореден път в туитър нападки срещу в. "Ню Йорк таймс".

"Слабият "Ню Йорк таймс" пише пълни измислици, отнасящи се до мен. Правят го погрешно от две години, а сега съчиняват истории и източници!", написа той.

 

 

Поводът бе публикация на изданието от 6 февруари. Тогава вестникът писа, че шефът на президентския кабинет Райнс Прийбъс и главният стратег Стив Банън са два центъра на власт в един конфликт. Там се твърди, че в Белия дом има изненадващо малък екип, състоящ се от половин дузина съветници, които не знаят нищо за дейността на федералното правителство. Те дори заседавали на тъмно, защото не открили ключа за осветлението.