Попзвездата Мадона ще осинови две близначки от Малави, съобщи АФП. Тя вече мина през съдебните процедури и може да отведе Естер и Стела, които са на четири години, в САЩ. 

Мадона ще бъде под наблюдението на съда една година, преди да бъде финализирана процедурата на осиновяването.

Певицата подаде иск на 25 януари, но още същия ден каза, че няма да осиновява повече деца. По-късно стана ясно, че тя лично е подала документите по време на посещение в столицата на Малави Лилонгве.

Мленга Мвула, говорител на съда, потвърди, че певицата е кандидатствала лично.

Мадона вече е майка на Лурдес, която е на 19 години, синът ѝ Роко от брака с Гай Ричи е на 15 години. Има и две осиновени момчета на 11 години - Дейвид Банда и Мърси. И двамата са от Малави. Мадона осинови Дейвид, когато посети страната през 2006 г. на благотворителна мисия. Три години по-късно към семейството ѝ се присъедини и Мърси. През миналата година Дейвид беше в Малави, за да получи племенното си име. 

Наскоро звездата разказа пред "Билборд" за привързаността си към Малави. "Работя там над десет години. Много обичам страната и никога няма да я изоставя. Осинових двете си деца и съм щастлива, че живеят при мен", каза тя тогава.

Сега семейството ще се увеличи с още деца.