През изминалата нощ беше напълно възстановено топлоподаването към столичния жк „Люлин” - 4 и 5 част, както и в жк „Надежда” - 3, 4, 5 и 6 част.

Това се казва в съобщение на "Топлофикация" ЕАД.

Топлоподаването към жк „Люлин“ - 3 и 6 част, е било възстановено вчера към 18,30 часа.

След смяната на авариралата част от магистралния топлопровод на бул. "Цариградски шосе“ днес ще започне запълването на топлопреносната мрежа към кварталите „Младост” - 1, 1А, 2, 3 и 4, „Студентски град”, „Витоша”, „Дървеница”, „Мусагеница” и „Малинова долина”. Това е технологичната операция, която е с най-дълго времетраене при възстановяването на топлоснабдяването към потребителите, обясняват от дружеството.

Само преди три дни от "Топлофикация" заявиха, че топлоподаването към петте части на "Младост" и към "Дървеница" е нормализирано.

Все още са възможни временни колебания в топлоподаването към високите части на кв. „Гео Милев“, но се работи за нормализирането на отоплението и към тези потребители. Това съобщение непрекъснато се актуализира, като на практика от кв. "Гео Милев", "Редута" и "Слатина" непрекъснато има оплаквания, че хората са без парно.