Премиерът Огнян Герджиков назначи Любомир Хаджийски за заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Предложението е на министър Христо Алексиев, съобщи правителствената информационна служба.

Новият зам.-министър е бил в управата на Национална компания БДЖ в периода 1997-2000 г. - бил е зам.-директор. Преди това е бил директор в "Международни връзки" в БТК ЕАД, когато телекомът е държавен. В периода от 2007 г. до 2015 г. Хаджийски е бил член на Европейския икономически и социален комитет в Брюксел. След това и до момента на назначението си е работил в частна фирма, казват още от правителството.

Това е поредното движение на кадри в транспорта, след като министър Алексиев освободи шефове в "Холдинг БДЖ" преди ден. На мястото на изпълнителния директор Владимир Владимиров бе назначен Георги Друмев, а поста директор на Национална компания "Железопътна инфраструктура" зае Красимир Папукчийски. Алексиев изиска БДЖ да разработи дългосрочен и краткосрочен план за решаване на проблемите си и предупреди, че държавните железници са пред фалит.