Случващото се у нас е националсоциализъм. С други думи това се нарича фашизъм или нацизъм. Слава Богу у нас го няма в същинския вид, но има големи допирни точки. Има много национализъм по терена. Това заяви социологът Първан Симеонов по Нова тв. И всички завиха наляво, дори реформаторите. Слава Богу без големи крайности, допълни той.

Вече сме националистическо общество. Общество със социално разслояване и бедност. Това става по света. След  като Тръмп  стана президент, нямаме право да се учудваме. Погледнете кого издига БСП - хора, които се занимават с разказа. ГЕРБ ще отговори с Тома Биков и Антон Тодоров. Образът става по-важен.

Виждам доста варианти за управление. Не виждам  големи разлики. Всичко зависи от патриотите. Има национализъм навсякъде. Равномерно се размества с всичко останало. Политическият процес се радикализира. Антон Тодоров и Иво Христов са крайни говорители. Всички звучат еднакво, няма проблем да си управляват.

Не е невъзможно да има нови избори, след изборите. Погледнете какво се случва при съседите. Би било нелепо да си опорочаваме изборите. ГЕРБ има повече варианти за управление. Голямата драма ще дойде от натиска за референдума, коментира още Симеонов.

„Виждам доста варианти за управление. Не виждам големи разлики между играчите. БСП махнаха ромските формации. Патриотите пък заговориха за пенсии. Всичко ще зависи от патриотите”, коментира той.

В студиото бе и Емил Кошлуков, който отбеляза:

„Различията им няма да им пречат да управляват”.

По думите му, личните отношения между партиите и политическите личности в българската политика се преодоляват в името на формирането на коалиция.

„Така е станало навремето и с тройната коалиция и с партията на Радан Кънев. Партиите, които ще влязат във властта, вече започват да обещават по-реални неща. Обещанията за големи заплати, война с Турция и изтребване на циганите вече изчезват”, допълни Симеонов.

Според него не се изключва възможността за нови избори след вота през март.

„Но не е хубаво да полудяваме, след като е полудял целият свят. Балканите не са спокойни и е нелепо да си опорочаваме изборите на фона на всичко това”, добави той.