Гражданите вече могат да проверят в коя избирателна секция и къде трябва да гласуват на изборите на 26-и март в интернет и по телефона, съобщи Министерството на регионалното развитие.

Част от министерството е Главната дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" (ГРАО), която изготвя избирателните списъци. 

Именно в нейния сайт тук можете да проверите секциятата си като въведете ЕГН или адрес. Чрез сайта можете да подадете и искане за гласуване по настоящ адрес, както и да регистрирате по електронен път удостоверение за гласуване на друго място, взето от общинските администрации. Тези възможности са обаче само ако имате електронен подпис.

Ако предпочитате по-старите технологии, можете да пратите и SMS на единен номер за трите мобилни оператора 18429 със съдържание 10-те цифри от своя ЕГН. Цената на съобщението е 25 ст. без ДДС. Системата връща отговор с номера и пълния адрес на избирателната секция за вота моментално, както установи Клуб Z. И накрая имате опцията и просто да се обадите през стационарен или мобилен телефон на номер 0800 1 4726, който е безплатен за цялата страна.