Ако празнуването на Деня на влюбените ви идва в повече, вече имате потенциално любима февруарска дестинация - Пакистан, разказва в. "Индепендънт".

Върховният съд в Исламабад отсъди, че не трябва да има публично отбелязване и празнуване на Свети Валентин, защото не е част от мюсюлманските традиции. Това става след неуспешен опит да бъде прекратен фестивалът по повода през миналата година.

Президентът на страната Мамнун Хюсеин призова съгражданите си да не празнуват деня, който той счита за внос на Запада и опит да се подкопаят ислямските ценности.

"Денят на свети Валентин няма нищо общо с нашата култура и трябва да бъде избягван", каза той преди година.

Религиозните групи в страната са против растящата популярност на фестивала. Частна петиция пък обяви, че той промотира неморалност, голота и неприлично поведение, маскирани като "празнуване на любовта". В последните години има и местни забрани от общински съвети.

Не е ясно дали националната забрана ще бъде наложена ефективно от полицията - както и дали ще попаднат под прицел и магазините, които продават картички, шоколади и подаръци за Свети Валентин.

Няма изрична забрана срещу отбелязването на Трифон Зарезан в Пакистан, но пък 97% от населението няма право да купува алкохол. Ако сте християнин обаче, може да си осигурите разрешително и да консумирате до 5 бутилки концентрат или 100 бири месечно.