Четирима са кандидатите, които ще водят по две листи на ГЕРБ, съобщи по БНТ зам.-шефът на партията и председател на предизборния щаб Цветан Цветанов. 

В 25-и МИР и в Пловдив ще е Бойко Борисов. Така Борисов влиза в директен сблъсък с лидерката на БСП Корнелия Нинова. В Пловдив водач на червената листа е ново лице - социологът Иво Христов.

Цветан Цветанов ще води листата във Велико Търново, но и в Благоевград, където срещу него ще е журналистът Тома Томов от червените. 

В 23-ти МИР в София и в Габрово водач ще е Томислав Дончев.

Две листи ще води и Владислав Горанов. В 24-ти МИР ще се изправи срещу Стефан Данаилов. В Силистра срещу Стоян Мирчев.

Лиляна Павлова остава във Варна. Съперник отново ѝ е Данаилов.

В Кърджали отново начело е Цвета Караянчева, "тя се справя там прекрасно", е оценката на Цветанов. Караянчева ще се изправи срещу журналиста Александър Симов от БСП, отново ново лице при соцкандидат-депутатите.

В Бургас, без изненади, начело е Ивелина Василева.

"Направили сме възможното да има обновление, но да остане и експертизата, която трябва да присъства в следващия парламент", разясни Цветанов.

"Ще има много доктори, ще търсим обновление в сферата на образованието, спорта и културата", обясни още той. И даде пример, че водач в Ямбол ще е д-р Петър Папашимов.

Той обясни, че новите лица ще бъдат 40 на сто.

В листата в Пловдив-град са известни спортни имена като бившия футболист Петър Зехтински и съдията Атанас Узунов.

По информация на Канал 3 на първо място в областната листа в Пловдив ГЕРБ поставя генерал Константин Попов, офицер със сходна на президента Румен Радев кариера.

Пилот на изтребители, той е един от първите висши български офицери, работили в щабове на НАТО. През февруари миналата година той бе назначен за началник на отбраната на Република България, но след избора на новия президент сам си подаде оставката. Още тогава се заговори, че той ще заложи на политическа кариера в ГЕРБ.