Гостуване на Валери Симеонов в Нова тв тази сутрин мина при взаимни обвинения: че патриотите преговарят и с ГЕРБ, и с БСП за власт, и обратно - че в Нова тв повтаряли опорните точки на отлюспения Димитър Байрактаров.

Както е известно, едно от доскоро най-популярните лица в НФСБ Байрактаров обяви, че текат задкулисни пазарлъци и че Красимир Каракачанов вече се е срещал тайно с Корнелия Нинова.

"Никой няма основание да ни упреква в каквато и да е уговорка с Борисов, с ГЕРБ и с когото и да било - подчерта принципността на коалицията Симеонов. - Всяка партия в момента реди своите листи, своите предложения. След което става подреждането между трите партии. В момента няма нищо още между трите партии подписано и решено."

Лидерът на НФСБ каза, че Байрактаров ги топи, защото "има проблем с мястото си в листите".

"Тая тема не ми е особено занимателна – знам, че се опитвате да направите някакво скандалче от това – няма да се получи", заключи Симеонов на все така високо ниво на диалог с двамата водещи.

След като отбеляза, че Виктор Николаев "с нищо не е прав", той го информира, че "това е парламент" и всеки с всеки се среща и се ръкува... 

- Това е уговаряне на властови позиции - отбеляза Виктор Николаев.

- Върви един сериал - казва се "Малката булка" – дайте да говорим за него - репликира Симеонов.

- Има ли шанс вие да сте Малката булка в една коалиция, такава... - не се отказа водещият.

- Струва ми се, че ще бъде по-скоро приложим сюжетът на един друг филм – "Кръстникът" - коригира го Валери Симеонов.

- Ще управлявате с Кръстника? - включи се и Ани Цолова.

- Метафора някаква - подсмихна се лидерът патриот. - Няма да е Малката булка, ще бъде Кръстникът.

По темата все пак Симеонов изреди успехите, които са постигнали само със 17 депутати - оградата, ограничените секции в Турция, запазените цени на тока и пр. Хората от това се интересували, а не кой с кого ще управлява:

"То няма време - кой ще тръгне да се занимава с ГЕРБ, с БСП?! Последната ни грижа са те.

Хората не ги интересува дали ще се обединим с БСП, дали ще се обединим с ГЕРБ – важно е какво ще постигнем."

И все пак - запитан дали ще бъдат "опозиция", той даде коренно различна заявка:

"Очакваме да влезем с по-голямо присъствие в парламента и тогава е нормално да имаме и присъствие във властта. В правителството. Да не сме опозиция или да не сме само подкрепяща партия."

Симеонов каза, че очаква негативни изненади при "големите партии" и загатна, че може да са над 3-тото място, което им се отрежда.

"Никой не казва, че са лоши сирийците – просто не са приети в тази общност в Елин Пелин. Нека все пак да не забравяме, че в нашите градове живеят хора, които имат пълното право да избират с кого да живеят или да не живеят" - така той коментира скандала в града край София, където кмет от ПФ инициира изгонването на няколко сирийци.

Симеонов каза, че трябвало да питат Красимир Каракачанов за самия кмет (който е от ВМРО-б.р.), защото той не го познава лично. Но...

- Да разиграем другия сценарий: това семейство остава там и след 2 дена някой тегли кибрита. И това семейство изгаря. БХК, "Отворено общество" и други соросоидни и либерастки организации ще поемат ли отговорността...

- Ама вие подстрекавате - скочиха водещите.

- Никого не подстрекавам. Ако това стане, вие ще поемете ли отговорността, че сте съдействали за това те да са там?

Тук водещите попитаха кой настройва хората.

- Настройват се, щото от сутрин до вечер тази тема се преекспонира – каза той. - Не сме кръвожадни балкански изроди, които искат да трепят наред."

До края на интервюто Симеонов още веднъж повтори сценария, при който някой да "удари кибрита" на сирийците и подчерта, че този някой може да не е привърженик на техните партии, а "симпатизант на сутрешния блок на Нова тв, но вечерта да е пийнал".