Слънчеви очила, които основателят на The Beatles  Джон Ленън потрошил в пристъп на гняв, отиват на търг в Англия. Това съобщава "Мирър", като допълва, че "знаковите" за легендарния "бийтъл" кръгли очилца са оценени на 3500 паунда (около $ 4500 б. р.).

През 70-те години Ленън, разговарайки по телефона от дома на своя чичо в Ливърпул, така се ядосал, че първо настъпил очилата, а после ги и изхвърлил. Но на чичото Чарли Ленън му станало жал, прибрал ги, а самата история описал в писмо, което сега също ще стане собственост на този, който плати за очилата.

Ленън бе убит от маниака Марк Чапман на 8 декември 1980 г. пред кооперацията, в която живее в Ню Йорк.

Чичо му го надживя с цели 42 години.

Днес очилата са собственост на колекционер от Йоркшир. Именно там ще се проведе и търгът, организиран от къща Ryedale Auctioneers.

Цените на предмети, свързани с "Бийтълс", достигат космически висоти, пише ТАСС. През 2015 г. барабанна стойка на Ринго Стар бе продадена за 2,2 млн. долара.

А намерено през м.г. писмо на Ленън до английската кралица Елизабет II, с което отказва Ордена на Британската империя, е оценено на 60 хил. лири стерлинги (повече от $ 73 000).