Две от най-ярките метъл групи с жени вокали - Evanescence  и Guano Apes, са първите големи имена, обявени за първото издание на фестивала Hills of Rock край Пловдив, пише werock. Събитието на 30 юни и 1 юли ще се реализира ежегодно и ще се включи в рамките на инициативата "Пловдив - европейска столица на културата".

Освен  Evanescence и Guano Apes на афиша на фестивала се виждат още британската рок група RavenEye, шведската метъл формация Imminence плюс българите SEVI, Siluet Crossfire и Dream Skiller. Скоро се очаква да бъдат анонсирани и другите групи, които ще вилнеят по трите сцени на фестивала.

Организаторите обещават общо три платформи - всяка със свой музикален стил и звучене: главна сцена (Main stage), Световна сцена (World stage) и Алтернативна (сцена "На тъмно"). Във фестивала се очаква да вземат участие над 30 артисти и групи. Освен световни звезди ще видим и актуални имена от съседните балкански държави, както и български групи.

Събитието ще се проведе в парка около Гребен канал-Пловдив, като главната сцена ще бъде изградена на терена на стадион "Пловдив" (без трибуните да бъдат ползвани). Двете допълнителни сцени ще бъдат разположени около гребния канал.

Ограничени количества промобилети за целия фест на цена от 80 лв. вече са в продажба.

Цените ще се повишават на няколко етапа до старта на фестивала, казват организаторите.