Лидерът на "Нова република" Радан Кънев заяви, че Делян Пеевски в момента уговаря "тройна коалиция" с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и лидера на БСП Корнелия Нинова. В Шумен Кънев припомни, че през последните 10 години управлението е било при БСП и ГЕРБ. 

"През тези години кръговете на ДПС и Пеевски взеха централна роля в правосъдието и в усвояването на европейските фондове", коментира Кънев.

Той припомни, че Борисов е дошъл на власт с обещанието да разследва тройната коалиция на Сергей Станишев. После пък Пламен Орешарски заявил, че ще разследва първия кабинет на Борисов. Когато стана за втори път премиер Борисов също обеща да разследва Орешарски.

"Нито едно смислено обвинение не е повдигнато обаче. Нито един политик или висш чиновник не е осъден. Преди година Борисов обяви тържествено, че Пеевски си тръгва. Днес той се връща като водач на две листи на ДПС – в Благоевград и в Пазарджик. Тръгнал си е наистина – тръгнал е към тройна коалиция с Борисов и с Нинова в следващия парламент", заяви Кънев.

За пореден път той предупреди за опасността БСП да се върне на власт. Според Кънев ГЕРБ управлява "бетер като комунистите", а Владислав Горанов и Румяна Бъчварова вече говорят за голяма коалиция. Бившият лидер на БСП Михаил Миков пък признал, че през 2014 г. Борисов е предложил първо коалиция на БСП.

"След като "Нова република" обяви смела програма и започна да разобличава плановете на БСП и ГЕРБ, медиите на Пеевски отново почнаха да ни атакуват. Искам специално да им благодаря за това, че потвърдиха нашите опасения", каза Кънев.

И изтъкна, че мафията винаги разпознава сигналите.

"Задава се управление на голяма крадлива коалиция и гангстерският грабеж на казино до Сандански вече е факт. Мутрите отново ще излязат на улицата, защото няма да има кой да бори престъпността. БСП, ГЕРБ, т.нар. патриоти и реформаторите на Кунева и Бареков ще са заети с друго – как да крадат повече, за да има за всички", каза Кънев.

Той представи водача на листата на "Нова република - финансистът Анета Георгиева. Кънев изтъкна, че листата е съставена изцяло от местни хора.