Клаудио Раниери вече не е треньор на "Лестър". Късно снощи английският шампион обяви уволнението на италианеца с официално съобщение и го определи като "болезнено, но необходимо".

Само 298 дни по-рано Раниери направи "Лестър" шампион на Англия за първи път в историята на клуба. Този сезон обаче "лисиците" се представят слабо във Висшата лига и в момента се борят за оцеляване. Все пак в началото на този месец Раниери получи подкрепа от ръководството на "Лестър". 

Оттогава обаче тимът няма победа и отбелязан гол в първенството - в 6 поредни срещи. В сряда в двубой от Шампионската лига "сините" паднаха с 1:2 на терена на "Севиля", като имаха късмет да загубят минимално. Явно решението за раздялата с него е взето веднага след това.

За момента не е ясно кой ще бъде назначен за треньор. В следващите дни "Лестър" ще тренира под ръководството на хора от щаба на италианеца.

Футболният свят посрещна неодобрително новината. Раниери получава подкрепа от цял свят, а специалистите на Острова взеха неговата страна и осъдиха клубните шефове от Тайланд.

Мениджърът на "Манчестър Юнайтед" Жозе Моуриньо написа следното в Инстаграм:

"Шампион на Англия. Мениджър на годината на ФИФА. Уволнен. Това е модерният футбол, Клаудио. Продължавай да се усмихваш, приятелю. Никой не може да изтрие историята, която ти написа."