Едно голямо футболно чудо се случи тази вечер. "Барселона" е на четвъртфинал в Шампионската лига, след като спечели с 6:1 срещу "Пари Сен Жермен" на "Камп Ноу". 

Тимът на Луис Енрике постигна немислимото и елиминира французите, от които загуби с 0:4 преди две седмици в Париж.

В последните 7 минути "Барса" вкара три гола и така щастието се усмихна на Лео Меси и компания в невероятен незапомнен трилър.

"На нас ни вкараха четири гола, това означава, че ние можем да отбележим шест."

Това обяви треньорът на каталунците Луис Енрике на пресконференцията във вторник. Малцина са предполагали, че думите му могат да се окажат пророчески.

Луис Суарес откри резултата още в 3-тата минута и подсказа, че "Барселона" няма да се откаже да гони дивото. Домакините продължиха бясно да атакуват, а французите да се бранят. В 40-ата Курзава си отбеляза автогол - 2:0 за "Барса".

В 49-ата "блаугранас" получиха първата си дузпа от съдията Денис Айтекин, който беше доста добре разположен към отбора в тази паметна вечер. Лео Меси направи 3:0 и над 100 хиляди зрители повярваха в обрата.

3 минути по-късно Едисон Кавани от ПСЖ удари греда. 

Още в 62-рата Кавани бе оставен без покритие в наказателното поле и охлади "лос кулес" - 3:1. Оттук нататък "Барселона" трябваше да вкара още три пъти, без да допусне попадение. Междувременно Кавани изтърва втори гол, намеси се вратарят Андре Тер Стеген.

А още един гол, при това с лекота, можеше да падне в мрежата му - Анхел ди Мария остана сам срещу вратаря на "Барса", но прати топката в аут. Сега сигурно съжалява горчиво. Това стана в 85-ата.

"Барселона" почти се предаде. Почти. В 88-ата минута Неймар порази целта от пряк свободен удар - 4:1. Германският рефер даде 5-минутно продължение и в 1-вата му минута свири още един 11-метров удар на домакините за нарушение срещу Луис Суарес, каквото трудно може да се види.

Неймар реализира и прати последните четири минути на прищявката на футболните богове. В атаките трайно се бе включил и вратарят Тер Стеген. Времето изтичаше, когато Сержи Роберто засече центриране и стадионът буквално избухна - 6:1. Засада няма - поне това е сигурно.

Сега ще се коментират много неща, сред които и съдийството, но "Барселона" извърши подвиг тази вечер. 

А в Дортмунд нямаше такава драма. "Борусия" изтърва страшно много срещу "Бенфика" в първия мач, когато падна с 0:1. Тази вечер обаче взе своето - 4:0 и попадане сред осемте най-силни в Европа. Хеттрик реализира Обамеянг.

Осминафиналните реванши продължават другата седмица.