„ДОСТ не е етническа коалиция. Ако тя прескочи 4-процентната бариера, ще може да предлага десни политики и да наложи антикомунистически закони”, заяви по Нова тв  Евгений Михайлов – кандидат за депутат от ДОСТ.

Причината - България излезе с остра реакция срещу турски политици, позволили си да агитират за конкретна партия, участник в изборите у нас.

Турският посланик Сюлейман Гьокче бе привикан във външното ни министерство след негова поява в предизборен клип на една от партиите, които ще се явят на предстоящия вот. А ЦИК спря излъчването на клипа.

Страната ни остро възрази и срещу изявите на турския министър на труда и социалната политика, който при срещи с български изселници в Турция е агитирал за партия ДОСТ.

Според МВнР обещанията за материални стимули при гласуване и откритите призиви за подкрепа на една партия е "директна намеса във вътрешните работи на България". Това според страната ни е "напълно неприемливо".

Това ли е осъдителното? Да поднесеш цветя на жертви на комунистическия режим. Това ли е престъпното, това ли е осъдителното? Съзнавете ли в каква игра вкарвате България? Така Евгений Михайлов, кандидат за депутат на Лютви Местан, отговори на въпрос за участието на турския посланик в клип на ДОСТ.

Представители на натовската държава не биха искали до границите да имат Путиновия режим и не искат България да влезе в Евразия. Това беше коментарът му за получената от Турция и Ердоган помощ за ДОСТ.

Михайлов упрекна журналистите, че всички в България се занимават с ДОСТ и Турция, а не с това, че консултации в Русия доведоха до избирането на президента Радев, за ген. Решетников и т.н.