Куентин Тарантино не спира да измисля начини за печелене на пари. Хитрият режисьор е решил да намести главния герой от филма си "Джанго без окови" в комикс. Но не е само това - за още по-голям екшън Тарантино е решил да лепне към приключенията на храбрия чернокож още един легендарен отмъстител - Зоро, съобщи в. "Гардиън".

Книжният сериал ще се нарича "Django/Zorro” и се очаква да бъде пуснат на пазара за влюбените в "четенето" на комикси американци през втората половина на тази година. Куентин ще разработва концепцията и основния сюжет, а с детайлите ще се заеме авторът на комикси Мат Уагнър, който през 2008-2010 г. съчини истории за Зоро. Проектът се реализира от DC Comics.

За да не се губи нищо, Тарантино планира също да създаде по "Джанго без окови" и минисериал. По данни на сп. Варайъти 4-серийният уестърн ще бъде допълнен със заснет материал, който не е намерил място в големия филм.

Оригиналната лента "Джанго без окови" излезе на екран през 2012 г. Тя имаше 5 номинации за "Оскар" и взе две статуетки - на Тарантино за оригинален сценарий и на германеца Кристоф Валц за поддържаща роля. Приходите от филма в света вече надхвърлиха $ 400 милиона.