Ако вземе "достатъчно" проценти на изборите, Бареков ще проверява Цветан Василев, Иво Прокопиев, Делян Пеевски, Бойко Борисов и още 25 000 човека. В това се зарече пред ТВ7 лидерът на "България без цензура", и обеща операция "Държава". Прокурори щели да влязат във всяка една банка, за да прегледат трезорите й, обеща новият политик. Не е ясно как точно ще реагират на прокурори в трезорите си чуждите банки например, но Бареков беше безкомпромисен:

Трябва да се реже из корен, да се види издъно какво се случва, защото тези големи корпоративни чудовища, като това, което рухва пред очите ни (КТБ), не е създадено от само себе си, благодарение на личните качества на един човек. То се е създало, защото много хора и партии са работили в тази посока",  отсече новосъздаденият консерватор. Само дни, след като банкерът Цветан Василев в интервю от Виена потвърди, че той е дал начален тласък на Бареков, финансирайки политическото му реалити шоу по села и паланки, продуктът му безапелационно се разграничи от него.

Но  - явно воден от остатъчни добри чувства, даде съвет на Василев да смени мениджмънта на банката, ако се окаже, че тя е в отлично финансово здраве. Ако в банката обаче нямало пари, тя да стане държавна, предложи Бареков.

Явно останал без финансов покровител, Бареков заложи на чистия популизъм - тоест, поднесе на евентуалните избиратели това, което те искат да чуят: че ДПС и ГЕРБ са най-порочните и мръсни партии в България, заради техните лидери и ръководства, които са олигарси. В момента, в който той ги "извадел" от властта и започнел проверките, те щели да се разпаднат, защото били групичка мафиоти, събрани само да крадат.

Най-вероятно ще спечелим изборите, уточни новият политик и си предначерта едни около 25-30% от гласовете... Така щяла да се изпълни целта му - "искам най-накрая някой да помисли за този народ", развълнува се Бареков.