Започват ремонти по най-компрометираните пътни участъци в столицата, на които не са извършвани обновления с десетилетия и имат проблеми с отводняването.

Това заяви днес пред Радио „Фокус“ Евгени Крусев - зам.-кмет с направление транспорт и транспортна комуникация в Столична община.

Булевардите „Шипченски проход“ и  „Дондуков“, както и улица "Граф Игнатиев" са първите участъци, на които предстои ремонт в началото на летните месеци.

„Ремонтът на бул. „Дондуков“ започва на 1 юни и ще продължи до 1 септември. Той е разделен на 4 етапа, така че да се осигури максимално достъпът на гражданите до булеварда", каза Крусев.

Работите започват в участъка от ул. „Кракра“ до бул. „Васил Левски“ с промяна на водопроводни и канализационни отклонения. После се преминава към останалите участъци - от бул. „Васил Левски“ до ул. „Раковска“ и от ул. „Раковска“ до Министерски съвет.

Към момента движението по "Дондуков" ще си остане двупосочно, като промяната ще бъде новата велоалея, която трябва да бъде изградена.

Крусев обясни, че инвестиционната програма на Столична община е амбициозна, като са предвидени ремонти и по малките улици във всички райони на София. Той добави, че модернизацията на релсовия транспорт е изключително наложителна. Вече са доставени първите 4 модернизирани трамваи, следващата доставка ще бъде през месец април. До края на година се очаква да пристигнат всички 28 нови трамваи, които ще заменят старите.