Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Започват ремонти по най-компрометираните пътни участъци в столицата, на които не са извършвани обновления с десетилетия и имат проблеми с отводняването.

Това заяви днес пред Радио „Фокус“ Евгени Крусев - зам.-кмет с направление транспорт и транспортна комуникация в Столична община.

Булевардите „Шипченски проход“ и  „Дондуков“, както и улица "Граф Игнатиев" са първите участъци, на които предстои ремонт в началото на летните месеци.

„Ремонтът на бул. „Дондуков“ започва на 1 юни и ще продължи до 1 септември. Той е разделен на 4 етапа, така че да се осигури максимално достъпът на гражданите до булеварда", каза Крусев.

Работите започват в участъка от ул. „Кракра“ до бул. „Васил Левски“ с промяна на водопроводни и канализационни отклонения. После се преминава към останалите участъци - от бул. „Васил Левски“ до ул. „Раковска“ и от ул. „Раковска“ до Министерски съвет.

Към момента движението по "Дондуков" ще си остане двупосочно, като промяната ще бъде новата велоалея, която трябва да бъде изградена.

Крусев обясни, че инвестиционната програма на Столична община е амбициозна, като са предвидени ремонти и по малките улици във всички райони на София. Той добави, че модернизацията на релсовия транспорт е изключително наложителна. Вече са доставени първите 4 модернизирани трамваи, следващата доставка ще бъде през месец април. До края на година се очаква да пристигнат всички 28 нови трамваи, които ще заменят старите. 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.