Близо година след първите пукнатини по куполи на Ларгото стъклата над античните руини отново са повредени. Две от извитите стъкла на конструкцията са напукани, забеляза екип на „Площад Славейков“. Проблемните зони се намират на два от куполите.

Комплексът „Антична Сердика“ бе открит през април 2016 година и само месец по-късно някои стъкла бяха за смяна. На официалната церемония министърът на културата тогава Вежди Рашидов обяви, че обектът е в 5-годишна гаранция и не след дълго се наложи „рекламация“. Напуканите модули бяха подменени. Но ето че година по-късно куполите отново дефектираха.

Втората пукнатина по стъклените куполи.

„Площад Славейков“ даде сигнал за повредата в Министерството на културата. Служебният министър Рашко Младенов ни информира, че до дни собствеността на обекта ще бъде прехвърлена на Столичната община. Очевидно на тях ще легне отговорността за поредния ремонт на стъклените куполи.

Разходка по площада в триъгълника на властта над комплекса разкри, че и други елементи не са в добро състояние. На места плочите от настилката вече са изпочупени и имат нужда от подмяна. Във видимо недобро състояние са и саксиите на акациите.

"Площад Славейков"