Коропоративна търговска банка (КТБ) имаше период на бърз разстеж и от средно голяма банка за кратко време се превърна в четвърта по размер на активите. Това каза пред Би Ти Ви банкерът Левон Хампарцумян. "В корпоративния свят бързият растеж може да доведе до криза", обясни той.

Според Хампарцумян обаче КТБ е изолиран случай и от моментното й състояние не може да се прави извод, че финансовата стабилност на страната е съсипана. Той изтъкна, че винаги търговският спор между двама силни играчи създава стресове. "Друг е въпросът с какви инструменти се води войната", многозначително каза Хампарцумян.

Банкерът призова за търпение, за да се види какво е актуалното състояние на КТБ. "Знаем, че има ликвиден проблем, но тя има активи", посочи Хампарцумян. Според него силата на държавата и на БНБ е много по-голяма от дупката в банката. Той припомни, че влоговете до 100 000 евро са гарантирани на територията на целия ЕС. Хампарцумян изтъкна, че след като ситуацията се успокои трябва да се вземат мерки подобни кризи да не се повтарят.