Том Круз вероятно ще изиграе епизодична роля в седмите "Междузвездни войни", съобщи английският в. Sun.

"Круз се е срещнал в събота в лондонски ресторант с режисьора Джей Джей Абрамс, който работи над "Междузвездни войни: Епизод VII" (Star Wars. Episode VII), твърди изданието и допълва, че става въпрос за малка роля.

В момента Том Круз се снима в петия филм от своя франчайз "Мисията невъзможна", който ще влезе в люта битка за боксофиса именно с "Междузвездни войни" №7, защото и двата трябва да излязат по световните екрани едновременно през втората половина на декември 2015 г. Круз игра ролята на Итън Хънт при Абрамс в "Мисията невъзможна 3" и между тях се установили приятелски отношения. Режисьорът не пропуска възможност да се види с Том при всеки удобен случай, отбелязва Sun. 

Вестникът допълва, че снимачният екип на "Междузвездни войни прави спешни изменения в графика заради счупения крак на Харисън Форд. Миналата седмица на актьора бе направена 4-часова операция на глезена. Той ще бъде принуден няколко месеца да се придвижва с патерици и не може да участва пълноценно в снимките - трябва да го снимат само от кръста нагоре. Освен това в близките дни поостарелият Хан Соло ще замине за Щатите за рехабилитация в специализирана клиника.