Новата холивудска комедия "Интервюто", в която се разказва за убийството на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, предизвика възмущение у ръководството на КНДР. Този филм свидетелства за безизходицата и безумието, обхванали съвременна Америка, реагираха хардлайнерите.

Във филма става дума за водещ на тв шоу, на когото се представя рядката възможност да посети Северна Корея и да вземе интервю от лидера ѝ, съобщи британският в. Тhe TelegraphЖурналистите (в ролите Джеймс Франко и Сет Роган) са вербувани от щатските спецслужби и им е заповядано да убият вожда (в ролята - Рандъл Патрик, американец от корейски произход).

В рекламния трейлър на лентата, вече пуснат в интернет, тайна агентка на ЦРУ (в ролята Лизи Каплан) обявява, че е крайно време да бъде спрян Ким Чен Ун, когото народът боготвори поради факта, че вождът си говори с делфините, не пикае и не изпуска газове.

"Филм, разказващ за убийство на чуждестранен лидер, е огледално отражение на политиката на САЩ в Афганистан, Ирак, Сирия и Украйна. Не бива да забравяме също и кой уби президента Кенеди - американците", цитира изданието думите на Ким Мен Хол - изпълнителен директор на The Centre for North Korea-US Peace и неофициален представител на Ким Чен Ун. Според него английските филми, като епопеята за Джеймс Бонд например, са много по-реалистични от холивудските, "изпълнени с насилие и убийства".

Освен това Ким Мен Хол съветва президента Барак Обама да бъде "бдителен", защото американските спецслужби искат да "приключат" и с него.

Филмът "Интервюто", който излиза на екран тази есен, вече предизвика доста спорове сред критици и интернет ползватели. Според много от тях лентата за убийството на Ким Чен Ун ще усложни тежките противоречия между Запада и останалия свят в сегашната и без това напрегната обстановка.