Той е тазгодишният носител на "Оскар" и "Златен глобус" за поддържаща мъжка роля във филма "Даласки клуб на купувачите" - за тази роля той свали много килограми и промени до неузнаваемост своята иначе доста красива външност. Той е още по-прославен като фронтмен на рокгрупа, в която думка барабаните и брат му Шанън. Те двамата и свръхинтелигентната им банда 30 Seconds to Mars ще свирят след броени дни в София като хедлайнери на якия фестивал Sofia Rocks. Той е Джаред Лето.

Но ако се надявате, че Джаред е едно готино и непретенциозно момче, с което можете да си пиете бирата после в "Маймунарника" и да си лафите за живота - сгрешили сте. 42-годишният мистър Лето е истинска звезда и никога не забравя, че е такъв. Той ще пристигне в София с екип от 30 души, включително: собствен фризьор, барман и личен кондиционен треньор. Но това още не е нищо.

Джаред има доста специални изисквания и за гримьорната зад сцената на фестивала. Той иска тя да е разделена на две стаи - една изцяло черна, а другата - чисто бяла. Температурата в черната стая трябва да бъде точно 26 градуса по Целзий, а в бялата - 16 градуса. Оборудването за бялата стая е задължителният за Лето фреш бар и маса, отрупана с прясно откъснати плодове и зеленчуци, подбрани от местни производители (дано организаторите да се справят със задачата, та да не му пробутват македонски домати и турски краставици). Обзавеждането за черната стая е също минималистично – голямо легло „кинг сайз“, покрито с черни завивки и обгърнато от пълен мрак. Задължително - с шумоизолация.

Тази меко казано капризна обстановка е нужна на Джаред, за да отдъхне няколко часа преди концерта и да даде, както обикновено, сто процента от себе си на публиката. 30 Seconds to Mars обещават, че ще свирят повече от 100 минути, а неугледният стадион "Академик" ще бъде залят от над 50 кила конфети плюс 100 огромни надуваеми топки по време на хита Up in the Air. За да не бъде далеч от публиката и най-вече от пищящите девойки, специално 10 метрово удължение на сцената ще го доближи до тях.

Нека припомним, че на 6 юли на „Академик“ 6 свестни групи ще забият на българска сцена за пръв път. Освен 30 Seconds to Mars радост на фенската маса като хедлайнери ще доставят и The Offspring с 20-годишния си албум SMASH и някои други хитове. Деца до 10 години ще влизат безплатно с родителите си, а лица под 18 години - само с придружител. Бира - за всички. Наздраве предварително.