Красен Кралев встъпи отново в длъжност като министър на младежта и спорта. И даде първото си обещание: правителството ще отпусне повече от 130 милиона лева в следващите четири години за изграждане на физкултурни салони в училищата и подобряване на условията за спортуване на възпитаниците им. Средствата са заложени в бюджета за управленския мандат на кабинета на ГЕРБ и патриотите. 

„В предишния мандат установихме един голям пропуск, а именно, че повече от 300 български училища нямат нито един салон за спорт, над 400 имат пригодени помещения, а още много са с амортизирани съоръжения - заяви министър Кралев. - Национален приоритет в програмата на ГЕРБ и "Обединени патриоти" е изграждането на физкултурни салони във всяко едно българско училище, където няма такива. Защото смятаме, че всяко българско дете има право на равни условия за спорт. Това е в основата на изграждането на здрава нация. Когато тази цел бъде изпълнена, ще дойдат медалите. Знаете, моята позиция винаги е била в тази посока: да възстановим пирамидата, по която се изгражда българският спорт. Без да се погрижим за децата, няма как да очакваме сериозни успехи.“

На официалната церемония той получи от министъра в служебното правителство проф. Даниела Дашева стетоскоп с пожеланието „да слуша по-добре пулса на българския спорт“. 

Кралев очерта и други приоритети в бъдещата си работа, сред които са приемането на новия Закон за спорта, реконструкцията на спортната инфраструктура и завръщането на науката в спорта.

„В историята на нашето министерство са много редки случаите, в които се повтаря мандатът - добави бившият лекоатлет.  - Това, разбира се, се дължи на огромната подкрепа, която получих от всички български федерации и български спортисти. През цялото време на кампанията и изборите те бяха с мен, което ме задължава да работя с още по-големи усилия през втория мандат, за да могат да бъдат отстранени всички пропуски през годините, които сме коментирали многократно.“