Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков отново доказа, че има избирателна политическа памет. Той обяви, че единствената партия, която излиза цялата бяло от скандала Цветан Василев-Делян Пеевски е... "България без цензура". 

 „Те (партиите - б.р.) трябва да си кажат за тежките си зависимости от Пеевски и Доган. Единствената партия, която не беше оцапана от скандала Цветан Василев – Делян Пеевски, беше ББЦ. БСП щяла да прави Василев премиер, а зависимостта на ГЕРБ от ДПС става все по-ясна, както и играта по оста Сараите – Банкя“, заяви евроконсерваторът пред радио К-2.

Наскоро новият политик побърза да обяви, че няма нищо общо с Цветан Василев. Самият банкер преди дни в интервю пред Би Ти Ви обаче каза:  "Разбира се, той (Бареков - б.р.) използва платформата на ТВ7. Финансирано беше риалити шоуто, с което той на практика стартира". На въпрос дали е съпричастен с политическия проект на Бареков Василев отговори: "Като начало, да, в някаква степен"

 „Искаме проверка на всички олигарси – кой какво е натрупал. Това, което се окаже, че е взето от тях неизгодно за държавата, ще й бъде върнато“, твърди сега Бареков.  

Пред БНТ по-късно доразви тезата си: „Чудя се на Цветан Василев и на Делян Пеевски, на маймунджилъците, до които стигнаха. Двамата преминаха предела и станаха за посмешище. Историята със заплахите за убийство е долнопробна. Само ги моля да не посягат на ТВ7. Двамата не са били собственици на телевизията. Василев изопачава истината или е полудял, той убива ТВ7 като твърди, че й е собственик. Аз взимах решенията, той от телевизията разбра, че влизам в политиката“, каза Бареков и обвини ТВ7, че го цензурира.

Той е възмутен и че не участва в консултациите, които утре трябва да се проведат между парламентарните сили за предсрочните избори. Пред БНТ той обясни, че отива утре в парламента, дори и непоканен. "Утре ще присъствам в качеството си на евродепутат, нека да видя как ще ме спрат. Могат само физически", закани се лидерът на ББЦ.

"Утре три крадливи партии (БСП, ДПС и ГЕРБ) и една умряла („Атака“) се готвят да правят сбирки в парламента без ББЦ. Ако Борисов и Станишев си мислят, че могат да направят нещо без моята подкрепата и без подкрепата на нашите четвърт милион избиратели, дълбоко се лъжат".

Новият политик обясни, че може да склони да направи правителство с партията на бившия си кумир Бойко Борисов, трудно и ако са изпълнени две условия. 

 „Ако това се наложи за сформиране на правителство, Борисов има две опции пред себе си – аз да съм премиер, или да се търси компромисна фигура за министър-председател, но задължително с управленската програма на ББЦ", казва Бареков.

„Неговата програма е най-далечна от нашата. Той предлага да се реже на месо от хората – от пенсионерите, майките, болните. Аз ще режа на месо, но от олигарсите. Те източват огромни суми от държавата и ако се спре това източване, ще има пари за реформа и за работещите българи“, каза той.

В новата си компетенция на евродепутат лидерът на ББЦ дава рецепти и за разпределението на ръководните постове в ЕС. Според него Мартин Шулц и Жан-Клод Юнкер за лоши кандидатури за председател на Европейската комисия.

„Те са стари политици. Дали са вече много на Европа и много са взели. Неспособни са да решат проблемите с бедността и високата безработица“, мотивира се евродепутатът.