Депутатският имунитет на лидера на "Воля" Веселин Марешки да бъде свален. Това препоръчва временната парламентарна комисия, създадена по казуса. Комисията взе решение за даване на разрешение за снемане на имунитета на  Марешки, за да може да бъде продължено наказателното дело от общ характер, което е заведено срещу него. Това съобщи председателят на комисията Христиан Митев.

Решението беше взето на закрито заседание, а самият Марешки не присъстваше. Мотивите за закриване на заседанието бяха, че ще се разглеждат материали по делото.

"Удовлетворяваме искането на главния прокурор. Не мога да ви кажа защо Веселин Марешки не беше на заседанието. Да беше дошъл, заседанието беше обявено", каза Митев.

Той допълни, че по този начин комисията дава шанс на Марешки да докаже своята невинност пред съда, а не да се крие зад депутатския си имунитет.

7 души от комисията били "за", а двамата нейни членове от "Воля" са гласували "против". Митев обясни, че ще бъде изготвен доклад, който ще бъде внесен в деловодството в най-кратки срокове. Председателят на парламента ще реши кога докладът да влезе в пленарна зала.

Марешки е подсъдим за изнудване и причиняване на лека телесна повреда. Делото бе спряно, след като стана депутат, но малко след това имунитетът му бе поискан от главния прокурор Сотир Цацаров.