Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов реагира раздразнено на заявката на Цветан Цветанов, че "ДПС задължително трябва да бъдат опозиция. Трябва да си почиват известно време".

"ГЕРБ ще прави това, което кажа аз. Как по-ясно да го кажа? Цветанов казал, идете и го питайте какво е казал".

С тези думи Борисов отказа да отговори на въпрос на журналисти в парламента дали това е официалната позиция на партията ГЕРБ.

По-рано пред бТВ Цветан Цветанов кача, че ДПС продължава да практикува „платена демокрация” и си служи с реваншизъм и заплахи. Бившият вътрешен министър разказа и за силното влияние на депутата от ДПС Делян Пеевски в сектора за сигурност, който лично си бил назначил Цветлин Йовчев начело на МВР и Владимир Писанчев начело на ДАНС. Затова вторият човек призова следващото управление да бъде без участието на ДПС.

"Аз ви казвам, че се борим за максимална избирателна активност, където ГЕРБ да има толкова повече, че да не му се налага да прави коалиция. Ако е същата ситуация като сега, какво ще правим? Ще оставим БСП, ДПС и „Атака” пак да управляват?", запита Борисов и така остави отворен въпроса дали допуска съвместно управление с партията на Лютви Местан.

Това не е първи случай, в който Бойко Борисов демонстрира раздразнение по повод депутата от ДПС Делян Пеевски. На въпросите за влиянието на Пеевски в бизнеса и съдебната власт Борисов винаги отговаря "Той е депутат от ДПС". 

Цветанов е много тежко обиден на това, което направи прокуратурата към него. Затова многократно съм казвал, че когато се изказва трябва да внимава и да не ангажира партията", допълни Борисов.

Връзката между прокуратурата и ДПС обясни самият Цветанов - прокуратурата била тотално зависима от Делян Пеевски.