Кой спретна интригата с Кристиан Костов и Крим и забраната за участие? Руски медии, услужливо обгрижени от местните им проксита.

Идеята бе да се настроят българите срещу Украйна и да намерят компания на своето отсъствие от Киев заради Крим. Класическа хибридка.

Това за руските медии и хибридните операции не е новост. Чудя се докога ще се търпи този обслужващ персонал у нас?

Гледам Нова тв, БТВ - изобщо големи и сериозни медии, а не направили елементарното - да разчепкат източниците и интригата. И знате ли защо не го правят - след като е елемнтарна работа - два клика на бутона на мишката? Защото не е политически коректно да казваш на българската аудитория, че в деня, в който Борисов говори с Путин, руските медии, близки до Кремъл, спретват интриги срещу българския участник в "Евровизия"? И ги е страх, страх.

Миг след като украинците получиха право на безвизото пътуване в ЕС, в Москва започнаха да бомбардират населението с новини колко зле бил животът в ЕС.

Не съм най-големият фен на "Евровизия" - много соц има в този конкурс. Но това момче правилно се насочи към родината си, защото в Москва винаги щеше да бъде втори, както стана на състезанието Х фактор, и да няма равен шанс. Затова не го корете - така се е случило - родителите му са там, работят, родил се е. Мисля, че бяха там и по мое време. Работата винаги е била определяща.

Гледайте и се радвайте, че е кадърно момче.

И утре, ако случайно спечели или се класира напред, не очаквайте добра дума за него - в прокремълските медии в Русия и у нас.

Коментарът е от профила на Илиян Василев във Фейсбук. Заглавието е на редакцията.