Едва сега видях отговора на вицепремиера Валери Симеонов за това, че от тяхната патриотична квота за заместник-министър в Министерството на регионалното развитие бе назначен човек, сниман да прави нацистки поздрав в музей.

Отговорът е потресаващ. Ще подмина дребното заяждане с мен, защото то само издава липсата на реална позиция. Друго е по-гадното - в опита да оправдае "хитлериста" в редиците си Симеонов се впуска в спомен за свое младежко посещение в "Бухенвалд".

"Кой знае какви майтапчийски снимки сме си правили там", казва той. 

Моля? 

Отиваш в "Бухенвалд" и си правиш майтапчийски снимки ли? Що за човек трябва да си, за да направиш нещо подобно. И не е ли гавра с паметта на всички убити и изпепелени подобен циничен акт? Значи Павел Тенев и Валери Симеонов са партньори в престъплението.

Човек, който си прави майтапчийски снимки в "Бухенвалд", няма място в правителството, а какво да говорим да бъде и вицепремиер на страната.

Отказът на Симеонов да оттегли своя кадър и да го натика в миша дупка е политическо съучастничество в мракобесието. Съжалявам за тежките думи, но оттук нататък, когато някой ми заговори за декомунизация, ще му кажа, че леко се е объркал.

Май трябва да започнем с денацификацията първо, а?

...

Коментарът е от фейсбук профила на депутата от БСП Александър Симов.