Имахме регулярна среща с председателя на ВКС, така лаконично отговори днес премиерът Бойко Борисов на въпрос какво са обсъждали с Лозан Панов и продължи да разказва за строежите на ГЕРБ. След това обаче журналисти го върнаха в темата за срещата му с Панов и премиерът все пак коментира:

"Когато се създават междуличностни конфликти между висши представители на съда, прокуратурата, следствието преди години и като кърлежи се прилепят към тях малки политически партии и фракции, нищо добро не може да очаква съдебната система. И това го казах и на господин Панов."

Той изтъкна, че в съдебната система са сред най-добре платените в държавата, повече и от него и повтори тезата си, че съдиите трябва сами да се наблюдават и следят.

"По всички теми на съдебната система може да се разчита на мен, но по никакъв начин да не се обслужват политически партии. Които, повтарям, със своята маломерност, с това, че не успяха да влязат в парламента, просто пречат на съдиите", каза Борисов.

И подчерта, че както кабинетът не се меси, така не трябва да го правят и "маломерните".

На въпрос дали има нов коментар по скандала "ЦУМ-гейт", Борисов сподели, че той лично е притеснен от друго - срещите на независимата омбудсманка Мая Манолова и на тв водещия Слави Трифонов с Корнелия Нинова.

"И аз имам много въпросителни, но съм оптимист, ще намерим най-доброто възможно решение и реформата в съдебната система няма да бъде дума", отбеляза той. 

Премиерът бе на първата копка за нови къщи в с. Хитрино, които ще бъдат построени безвъзмездно от Камарата на строителите. 

"Никой не поиска да се види с мен през тези 3 месеца, и аз щях да се почувствам поласкан да ме поканят в ЦУМ", каза той в края на посещението си и добави след подсещане от страна на пиарите си: "Шегичка!"