Пипа Мидълтън (33 г.) днес мина под венчило с любимия си, банкера Джеймс Матюс (41 г.). Църковната церемония се състоя в църквата «Свети Марко» в Енгълфийлд, западно от Лондон и на няколко мили от имението на родителите на булката в Бъкълбъри.

Пипа влезе в храма, придружавана от баща си Майкъл Милдълтън. Избраникът й Матюс пристигна в компанията на нейния брат Джеймс.

Сред отбраните гости, поканени за церемонията и сватбеното тържество, са сестрата на Пипа херцогиня Кейт, съругът й принц Уилям и неговият брат Хари. Децата на Кейт и Уйлям - принц Джордж (3 г.) и принцеса Шарлот (2 г.), са сред шаферите.

Херцогиня Кейт с малките шаферчета. Скрийншот от сайта на "Дейли мейл".

Пипа се появи в изискана бяла дантелена рокля и стилно було с тиара. Тоалетът е на известния моден дизайнер Джайлс Дийкън, а воалът е творение на Стивън Джоунс. Обувките в цвят слонова кост са на Маноло Бланик.

Явно на младото семейство ще му върви по вода. Малко преди церемонията заваля дъжд. На гостите бяха раздадени бели и черни чадъри.

Всички мъже се появиха във фракове.

Принц Хари дойде на църковната церемония без приятелката си Мегън. Тя обаче е поканена на сватбения обяд. Според осведомени булката Пипа не е пожелала Мегън да присъства на венчавката в църквата, за да не й открадне шоуто.

Избраникът на Пипа Джеймс е известен финансист и банкер, говори се, че е натрупал завидно състояние. Двамата се сгодиха през лятото на миналата година.