Финансовият министър Петър Чобанов се засегна от сутрешните проявления на Бойко Борисов и правителствената пресслужба бързо разпрати неговия отговор на мрачните прокоби на лидера на ГЕРБ:

Днешните свръхемоционални политически послания на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов водят до дестабилизация на държавата. Тяхната интензивност вече градира до неконтролируемо и некомпетентно говорене по чувствителни теми, каквито са финансовата сигурност и стабилността на държавата. Това политическо пресиране на обществото води до излишен смут казва Чобанов.

 Не приемам обвиненията на Бойко Борисов, че с вчерашното си гостуване в предаването „Панорама” на БНТ „като съм говорил за успокоение, съм всявал паника”, обясни министърът. По думите му, неговото изявление от вчера е израз на убедена експертна и държавническа позиция, базирана на данни и анализи, а не на политически словоблудства.

„Вчера бяхме свидетели на единно държавническо говорене в ситуация на изкуствено, криминално и подсъдно създаден смут, както и опит за срив на банковата система. От подобно държавническо поведение отговорните политически сили не трябва да се отклоняват. Политическите преговори са в Народното събрание, а не в сутрешните блокове на националните телевизии”, подчерта Чобанов, явно визирайки неочакваното "включване" на Борисов в студиото на Би Ти Ви.