"Няма да подкрепя Бойко Борисов за премиер, защото той е провалил се политик", заяви лидерът на "България без цензура" Николай Бареков в предаването „Седмицата“ по Дарик радио. От думите на новия политик и наскоро евродепутат стана ясно, че бил недоволен от "безотговорните изказвания" на лидера на ГЕРБ Борисов след срещата на основните политически партии в парламента вчера, че "трябвало да стане веднага премиер".

„Имам чувството, че този човек нарочно налива масло в огъня на кризата и нарочно разпалва психологическия стрес и със себе си и с банките, за да може след това да се върне на бял кон във властта, вярвайки, че като бутне банките, хората ще го изберат него. Явно забрави, че те го изгониха с камъни, заради провала на Дянков“, каза Бареков.

Лидерът на ББЦ посочи пет свои номинации за премиер до изборите - банкерът и преподавател в УНСС Стоян Александров, Иван Костов, Стефан Софиянски, Ренета Инджова и бившия президент Петър Стоянов. Ивайло Калфин от АБВ също бил "опция" защото имал бюджетни и финансови познания.

Следващите избори ще са между старо и ново, каза Бареков. "Аз съм новата вълна в политиката, Борисов е старата, но това ще е сблъсъкът на тези избори. Нека народът се произнесе. И ако хората кажат  Борисов да бъде, нека е той. Но ако мнозинството се произнесе, че не иска Борисов, а Бареков - да бъде Бареков. Но това трябва да стане след избори, а не сега служебно", коментира Бареков.