Заловен е компютърен специалист, който е разпространявал имейли и SMS-и и участвал в предизвикването на банковата паника, съобщи журналистът Сашо Диков в предаването Дикoff по Нова тв.

Мъжът е от София, но е арестуван в Русе, предаде Би Ти Ви. Не се съобщава дали е бягъл към Румъния или просто там са го спипали. Следствените органи разпитват в момента лицето, за да установят кой е поръчителят.

Към 16,30 ч днес арестант бе доведен пред сградата на полицията в Русе от барети с качулки. Лицето на задържания също беше скрито, съобщава Би Ти Ви. Появиха се жената и синът на Венцислав Ангелов-Чикагото, известен с криминалното си минало, а сега кандидат-лидер на партия. Синът му е Йордан Бонев - лидерът на Национално движение "Свобода", което нашумя около Бисер Миланов-Петното. Дойде и един от съратниците на Чикагото. Те обясниха, че Венцислав Ангелов е бил арестуван в 16 ч, нямат информация за обвинението, не била показана заповед за арест, допълва телевизията.

В профила на Чикагото във фейсбук имало коментари относно банковата система. Официално нито полиция, нито прокуратура, нито ДАНС дават някакво обяснение, нито коментират ареста.

Очаквайте подробности.