Държавата е провела масиран удар срещу Корпоративна търговска банка (КТБ)  и хората го разбраха, заяви бившият депутат от БСП, сега лидер на "Движение 21", Татяна Дончева в предаването Дикoff по Нова телевизия.

Груба грешка е да обвинят подуправителя на БНБ Цветан Гунев в началото на разследването и да се правят обиски на офиси, каза Татяна Дончева. Тя припомни, че Гунев е отскоро на този пост и ако от прокуратурата твърдят, че банката е източвана, за това трябва да се прегледат неколкостотин кредитни досиета за период от няколко години назад, а разследването ще отнеме месеци.

Според лидера на "Движение 21" в случая главният прокурор Сотир Цацаров е бил подведен от своя заместник Борислав Сарафов и оперативните служби на МВР.

На въпрос на водещия за зависимостта на Цацаров от депутата от ДПС Делян Пеевски, Татяна Дончева каза:

„Това много отдавна натрапчиво върви - върви като сюжет, върви според действията, които извършва Цацаров, върви според назначенията, които прави, според делата, които прокуратурата води. Аз не говоря само за кулоарната приказка на Съдебната палата, а за това което може да се извлече от живия живот. Оставката на главния прокурор Цацаров е свързана с отиването на сегашното правителство. Нещата ще вървят на пакет, според мен. Цацаров го избра Бойко Борисов и Цветан Цветанов, а той накрая се оказа и човек на Пеевски“.

Олигархичният кръг зад КТБ е финансирал предизборната кампания за Европейския парламент на партията на Николай Бареков с 20 млн. лв., твърди Дончева.