"От много време насам кризата - икономическа, политическа, в която попаднахме, се дължи на факта, че държавата се управлява от неправилния човек."

Това заяви тази сутрин в студиото на Нова тв Октай Енимехмедов, който през януари 2013 г. насочи пистолет срещу Ахмед Доган на конгреса на ДПС в НДК. Нападателят се намира под домашен арест, но бе пуснат за няколко часа, за да се яви на изпит. Той оправда идването си в телевизионното студио с факта, че излязъл по-рано и имал доста време до изпита.

Нито един път обаче Енимехмедов не произнесе "Ахмед Доган".

"Въпросът е премиерът Пламен Орешарски да се даде оставка възможно най-бързо, още днес. Цялото управление трябва да бъде  дадено в ръцете на човека, когото народът е избрал", каза още Енимехмедов.

"Изцяло защитавам интересите на народа и държавата чрез справедливостта", каза още нападателят на Доган на намекна, че много хора смятат, че той е проект на задкулисни сили и сега пак може да бъде активиран, както и през януари, в рамките на някаква политическа идея.

Нападателят на Доган говори по Нова тв.

"В политиката случайностите не съществуват. Най-добър отговор би дал почетният лидер на ДПС", заяви в края на появата си Октай Енимехмедов. Това бе и единственият му пряк намек за Ахмед Доган.

Преди месец Софийският апелативен съд отхвърли на Енимехмедов да промени мярката му за неотклонение от "домашен арест" на "подписка".