„БСП не кара влака. На теб да ти се обадят сутринта в 8.30 ч и да ти кажат - или избирате Пеевски за шеф на ДАНС, или няма кабинет „Орешарски“ - това какво означава?"

Това констатира Георги Кадиев, бивш депутат от БСП, в сутрешния блок на Нова тв "Здравей, България".  Известният като опозиционер в Столетницата каза още, че държавата е взела "страната на единия" във войната между Делян Пеевски и Цветан Василев.

"20 години от БНБ не е излизал анонимен имейл, как така сега излезе и това не се разследва?! Жалко, че държавата взе страната на единия срещу другия", каза Кадиев.

Той визираше анонимното писмо, което изтече, че има прокурорска проверка срещу подуправителя на БНБ Цветан Гунев и което доведе до кризата на доверието към банките. 

Кадиев каза още, че е привърженик на идеята на Бойко Борисов да се тегли кредит от МВФ, защото МВФ играе ролята на „лошото ченге“

Двамата със синия Мартин Димитров се обидиха около идеята, че спряганият за служебен премиер Калин Христов се е справил отлично преди време като служебен финансов министър.