Разместването на пазара на търговски площи у нас продължава. Хранителната верига "Била" наесен ще отвори магазин в един от освободените от "Пикадили" обекти  в "Парк Център" (обновения "Сити център") в София. Това съобщиха официално от първия столичен мол, който беше открит през май 2006 г. на бул. "Арсеналски" до хотел "Хемус". 

От февруари т.г. "Пикадили" е в процедура по несъстоятелност, а в края на март веригата бе принудена да закрие всичките си магазини заради дългове към Инвестбанк от 2015 г., неизплатени суми към доставчиците, наемодателите, персонала и държавата, които възлизат на над 80 млн. лв.

Дружеството "Селект трейд", което досега управляваше веригата, е просрочило 1 млн. евро от главницата по заема, заради което банката е предприела действия по изпълнение на обезпечението по заема, показва справка в Търговския регистър. 

"Пикадили" многократно е сменяла собствеността си. Тя е основана от варненеца Георги Папуров и в началото е представена само във Варна. След това става част от сръбската група "Делта макси" на бизнесмена Мирослав Мишкович.

По времето, когато е прехвърлена на белгийската "Делез" (от 2011 г.), "Пикадили" е средноголяма, но сравнително престижна и най-вече доволно снабдена хранителна верига.

Сривът започва след препродажбата през 2014 г., когато веригата за кратко става притежание на "АП март" на Ангел Ангелов (част от групата "Градус") и Петър Дудоленски.

След това собствеността по информация на в. "Капитал" преминава в ръцете на братята Валентин и Десислав Попови и Николай Лазаров, които се занимават преобладаващо с недвижими имоти.

От есента на 2015 г. бизнесът на "Пикадили" е преместен в специално създадената компания "Селект трейд". Тя е собственост на люксембургската офшорка BK Finance.

Драмата с дефицита на основни артикули и марки продължи около 3 години, докато малко преди кончината си в края на март магазините от веригата заприличаха на призрачен спомен от соца - 3 вафли, едно безалкохолно и два вида цигари. Тук-там и по един банан за разкош. 

Месеци по-рано затвориха и всички магазини под бранда "Карфур", които бяха на гръцки франчайзър. Пазара напусна и "Пени маркет".
Сега "Била" и "Лидл" са двете вериги, които се борят за овакантените обекти в последните месеци. "Лидл" зае магазина в "София ринг мол", а "Била" – в "Сердика център", както и в "Мол София" на бул. "Стамболийски" в столицата.

Наематели се търсят за бившите магазини на "Пикадили" в "Парадайз център" и "Мол София", както и за магазина на "Карфур" в The Mall.

Обектите на "Пикадили" във Варна също търсят наематели. Магазините обаче останаха собственост на основателя на компанията Георги Папуров, който ще преговаря с потенциални наематели.